søndag 20. mars 2016

Kokkekurs i Patong

Den eneste aktiviteten vi gjorde mens vi var i Patong var å gå på et kokkekurs for å lære å lage Thaimat. Dette var noe Marie hadde et ønske om at vi skulle gjøre, så da ble det slik! Vi fikk meldt oss på et kurs som heter Little Shoe Class på Pum’s Restaurant and cooking school. I dette matkurset ville det bli laget 3 valgfrie retter (vi kunne velge det vi ville fra menyen til restauranten) og det skulle vare i rundt 3 timer (16-19). Vi var toalt 8 stk på kurset; 2 fra Australia, 2 fra England og 2 fra Hongkong. Marie valgte å lage hvit kokkos suppe, grønn curry og kylling cashew, mens Andre fikk laget stekte Thai-nudler, kylling i hot and sweet saus og kylling cashew. 




Opplegget var veldig greit; vi startet med å velge retter, når disse var valgt fikk vi et lite foredrag om de ulike smakene i Thai-kusinen og de ulike urtene de bruker og ulike sauser. Mens vi gjorde dette ble ingrediensene til matrettene gjort klare til oss. De ble målt opp og kuttet opp. Veldig deilig! Da var det fort gjort å lage rettene. Læreren vår var veldig entusiastisk, til tider litt vel entusiastisk! Men hyggelig var det likevel! Vi startet med å lage 1 rett, så var det spising av rettene. Vi satt alle de 8 rettene på bordet og alle fikk smake av alle. Før neste økt fikk vi prøvd oss på å lage grønn curry paste. Denne skulle Marie etterpå bruke i retten sin Grønn Curry.








I siste etappe lagde vi begge de to siste rettene før vi spiste, og da ble det hele 16 retter på bordet! Noen hadde selvsagt lagd det samme, men det var likevel mye forskjellig! Gode og mette, og med Thai-oppskrifter i vesken drog vi fornøyde tilbake til hotellet.









Når du reiser så lenge som oss, og når du ikke har bestilt så mye på forhånd skjer det støtt og stadig endringer med reiseruten. Vi måtte nå finne ut hvor vi skulle reise til etter Thailand. Valget falt på Singapore! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar